16 juni 2020 

Blog week 42-2019 Margreet

 

De mens achter ……………..

 

In deze blog De mens achter…………….. laat je ik je graag verder kennismaken met mezelf, oftewel de mens achter PaardenInzicht. Deze kennismaking doen we aan de hand van een: wie, wat, waarom,hoe, succes waar ik trots op ben en door te antwoorden op de vraag van de vorige blogger en een vraag aan de Gezondtotaal.nu collega die de volgende blog zal verzorgen.

Wie

Margreet Noordanus – geboren op 16 mei 1965 en getogen in Huizen (N.H.), waar ik een heerlijke jeugd heb gehad in een fijn gezin, waarin ik al vroeg leerde: weet je het niet, dan zoek je het op. Dat hielp enorm bij het naar school gaan en lezen en leren daardoor bij mij een automatisme geworden! School vond ik leuk maar niet overdreven leuk, ik leerde (al zeg ik het zelf) heel braaf, deed mijn huiswerk en verder zorgde ik er simpelweg voor dat ik voldoendes haalde (behalve op de vakken die me interesseerden, daar waren de scores aanmerkelijk hoger). Zo doorliep ik de lagere school, de HAVO en volgde ik twee jaar bij Schoevers. Bij Schoevers Hilversum haalde ik het diploma Afdelingssecretaresse en het jaar erop volgde ik bij Schoevers Utrecht de opleiding Managementassistente. Daarna had ik direct een baan in Amsterdam en ………. komen we uit bij het Wat.

Wat

Paarden, paarden en nog meer paarden. Een eindeloze interesse in paarden die startte met het op TV komen van Black Beauty. Al heel jong belandde ik daardoor bij de paarden, niet op een manege maar bij de draverspaarden. Wat ik dankzij de mensen van de stallen en alle paarden die ik mocht begeleiden geleerd heb is met geen pen te beschrijven. Achteraf weet ik: de paarden coachten mij naar zelfstandigheid, besluiten nemen, proactief zijn, discipline, omgaan met winst en verlies, voorgaan, schakelen, stress-vrij blijven, verwoorden, anderen helpen en nog veel meer vaardigheden die ik niet alleen op school maar ook in mijn werk en in mijn bedrijf gebruik, dit omdat het stuk voor stuk (persoonlijk) leiderschapsvaardigheden zijn!

Waarom

Het Waarom van het oprichten van PaardenInzicht na het Wat niet meer zo heel gek: paarden, paarden en nog meer paarden leerden mij namelijk ook dat ik mensen kon helpen. En toe ik eenmaal doorhad dat het bij de paarden vooral om (persoonlijke) leiderschapsvaardigheden, communicatie en samenwerking draaide, kon ik de link naar mensen en leiderschap gaan leggen.

Hoe

Het Hoe ik met de paarden dan mensen met allerlei vraagstukken, problemen privé en zakelijk en bij het ontwikkelen van hun (persoonlijke) leiderschapsvaardigheden, communicatie en samenwerking, kon helpen, moest ik vervolgens nog ‘uitvinden’. Deze uitvinding deed ik op het moment dat iemand die ik met een paardrij-probleem had geholpen, aangaf: ik heb dat thuis ook eens toegepast. Eerst dacht ik: hoezo, dat is niet de bedoeling! Maar mijn nieuwsgierigheid was getriggerd: kon ik dan meer mensen helpen? En zo ja Hoe dan? Het antwoord lag voor mijn neus, ik moest er echter nog ‘over struikelen’ om het te kunnen zien………. De briljante vragen die een coach stelde, hielpen mij hierbij en dankzij haar vragen werd het Hoe duidelijk: ik samen met de paarden!

Succes waar ik trots op ben

Op elke stap die een cursist(e) zet ben ik trots. Hoe klein een stap voor een ander kan lijken, mijn ervaring is dat deze stappen voor deze cursist(e) enorme stappen kunnen zijn, waarmee letterlijk hun leven veranderd. En ja als iets kleins voor een wezenlijke positieve verandering zorgt, dan ben ik daar trots op. Krijg ik vervolgens na 5 jaar via LinkedIn een berichtje als dit: Leuke uitdagingen, zit goed in mijn vel. Veel handvatten van onze paardencoaching kunnen gebruiken. Tja, het zal duidelijk zijn: daar word ik heel blij van!

Antwoord op de vraag van de vorige blogger

Omdat ik de eerste blogger ben in deze reeks is er geen vraag van de vorige blogger. Ik permiteer me dan ook zelf een vraag te stellen en dat is de vraag: is paardencoaching te linken aan leiderschap en de werkvloer? Gezien voorgaande heb je daar denk ik al een beeld bij. Vandaar dat mijn antwoord op deze vraag heel kort is: JA! En wil je hierover meer lezen? Ga dan naar de blog hierover door hier te klikken.

Vraag aan volgende Gezondtotaal.nu collega die gaat bloggen

De volgende in deze reeks is Birgit! Mijn vraag aan jou Birgit is: is het inderdaad zo dat je fysieke houding bijdraagt aan stress en stress-gerelateerde klachten?

Vlodrop 16 oktober 2019

Margreet Noordanus / PaardenInzicht

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Blog week 42-2019 Margreet

 

De mens achter ……………..

 

In deze blog De mens achter…………….. laat je ik je graag verder kennismaken met mezelf, oftewel de mens achter PaardenInzicht. Deze kennismaking doen we aan de hand van een: wie, wat, waarom,hoe, succes waar ik trots op ben en door te antwoorden op de vraag van de vorige blogger en een vraag aan de Gezondtotaal.nu collega die de volgende blog zal verzorgen.

Wie

Margreet Noordanus – geboren op 16 mei 1965 en getogen in Huizen (N.H.), waar ik een heerlijke jeugd heb gehad in een fijn gezin, waarin ik al vroeg leerde: weet je het niet, dan zoek je het op. Dat hielp enorm bij het naar school gaan en lezen en leren daardoor bij mij een automatisme geworden! School vond ik leuk maar niet overdreven leuk, ik leerde (al zeg ik het zelf) heel braaf, deed mijn huiswerk en verder zorgde ik er simpelweg voor dat ik voldoendes haalde (behalve op de vakken die me interesseerden, daar waren de scores aanmerkelijk hoger). Zo doorliep ik de lagere school, de HAVO en volgde ik twee jaar bij Schoevers. Bij Schoevers Hilversum haalde ik het diploma Afdelingssecretaresse en het jaar erop volgde ik bij Schoevers Utrecht de opleiding Managementassistente. Daarna had ik direct een baan in Amsterdam en ………. komen we uit bij het Wat.

Wat

Paarden, paarden en nog meer paarden. Een eindeloze interesse in paarden die startte met het op TV komen van Black Beauty. Al heel jong belandde ik daardoor bij de paarden, niet op een manege maar bij de draverspaarden. Wat ik dankzij de mensen van de stallen en alle paarden die ik mocht begeleiden geleerd heb is met geen pen te beschrijven. Achteraf weet ik: de paarden coachten mij naar zelfstandigheid, besluiten nemen, proactief zijn, discipline, omgaan met winst en verlies, voorgaan, schakelen, stress-vrij blijven, verwoorden, anderen helpen en nog veel meer vaardigheden die ik niet alleen op school maar ook in mijn werk en in mijn bedrijf gebruik, dit omdat het stuk voor stuk (persoonlijk) leiderschapsvaardigheden zijn!

Waarom

Het Waarom van het oprichten van PaardenInzicht na het Wat niet meer zo heel gek: paarden, paarden en nog meer paarden leerden mij namelijk ook dat ik mensen kon helpen. En toe ik eenmaal doorhad dat het bij de paarden vooral om (persoonlijke) leiderschapsvaardigheden, communicatie en samenwerking draaide, kon ik de link naar mensen en leiderschap gaan leggen.

Hoe

Het Hoe ik met de paarden dan mensen met allerlei vraagstukken, problemen privé en zakelijk en bij het ontwikkelen van hun (persoonlijke) leiderschapsvaardigheden, communicatie en samenwerking, kon helpen, moest ik vervolgens nog ‘uitvinden’. Deze uitvinding deed ik op het moment dat iemand die ik met een paardrij-probleem had geholpen, aangaf: ik heb dat thuis ook eens toegepast. Eerst dacht ik: hoezo, dat is niet de bedoeling! Maar mijn nieuwsgierigheid was getriggerd: kon ik dan meer mensen helpen? En zo ja Hoe dan? Het antwoord lag voor mijn neus, ik moest er echter nog ‘over struikelen’ om het te kunnen zien………. De briljante vragen die een coach stelde, hielpen mij hierbij en dankzij haar vragen werd het Hoe duidelijk: ik samen met de paarden!

Succes waar ik trots op ben

Op elke stap die een cursist(e) zet ben ik trots. Hoe klein een stap voor een ander kan lijken, mijn ervaring is dat deze stappen voor deze cursist(e) enorme stappen kunnen zijn, waarmee letterlijk hun leven veranderd. En ja als iets kleins voor een wezenlijke positieve verandering zorgt, dan ben ik daar trots op. Krijg ik vervolgens na 5 jaar via LinkedIn een berichtje als dit: Leuke uitdagingen, zit goed in mijn vel. Veel handvatten van onze paardencoaching kunnen gebruiken. Tja, het zal duidelijk zijn: daar word ik heel blij van!

Antwoord op de vraag van de vorige blogger

Omdat ik de eerste blogger ben in deze reeks is er geen vraag van de vorige blogger. Ik permiteer me dan ook zelf een vraag te stellen en dat is de vraag: is paardencoaching te linken aan leiderschap en de werkvloer? Gezien voorgaande heb je daar denk ik al een beeld bij. Vandaar dat mijn antwoord op deze vraag heel kort is: JA! En wil je hierover meer lezen? Ga dan naar de blog hierover door hier te klikken.

Vraag aan volgende Gezondtotaal.nu collega die gaat bloggen

De volgende in deze reeks is Birgit! Mijn vraag aan jou Birgit is: is het inderdaad zo dat je fysieke houding bijdraagt aan stress en stress-gerelateerde klachten?

Vlodrop 16 oktober 2019

Margreet Noordanus / PaardenInzicht

Over de schrijver
Reactie plaatsen